Ananas härstammar ursprungligen från Sydamerika men har sedan spridits världen över. Nu odlas den även i Europa (på Azorerna). Det är ananasplantans taggiga frukt som används och den används både i matlagning (på pizza till exempel) och i bakning, men äts även rå.
Ananas är saftig och god (när den är ordentligt mogen), den används även till juice men då får jag nog erkänna att ananasjuice inte tillhör min favorit. Däremot är det väldigt gott med en liten skvätt ananasjuice i apelsinjuicen, ger en fräsch smak tycker jag. Färsk ananas säljs i fruktdisken i de flesta affärer och konserverad ananas finns att köpa året runt i alla butiker.
Om man äter en färsk ananas kan man spara bladrosetten och sätta den i en blomkruka, mer om det kan du läsa här. Enligt artikeln ska man på detta sätt kunna odla fram egen ananas (fast det krävs kanske lite gröna fingrar?)
Recept med ananas:
0 kommentarer:
Skicka en kommentar